۲۸ خرداد ۱۳۹۶، ۱۱:۳۴

نطنز مقصد بین‌المللی طبیعت گردی و گیاهان دارویی معرفی شود

نطنز مقصد بین‌المللی طبیعت گردی و گیاهان دارویی معرفی شود

سرپرست دفتر بازاریابی معاونت گردشگری در نشست خبری جشنواره طبیعت گردی و گیاهان دارویی که به مناسبت عید سعید فطر برگزار می شود گفت: نطنز می تواند به عنوان مقصد بین‌المللی معرفی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دومین جشنواره طبیعت گردی و گیاهان دارویی و طب سنتی شب گذشته در سالن اجتماعات دانشکده طب سنتی ایران برگزار شد.

در این نشست خبری محمودرضا فقیهی دبیر جشنواره با بیان اینکه این برنامه از ششم تا نهم تیرماه در شهرستان نطنز برگزار می شود گفت: در دور اول این جشنواره توانستیم حدود ۶۰۰ نوع گیاه دارویی را مشاهده و ثبت کنیم.

وی افزود: هدف از برگزاری این برنامه معرفی مزیت های نسبی شهرستان نطنز بوده است. ما از تنوع خاصی در حوزه گیاهان دارویی شهرستان نطنز برخوداریم. غیر از آن این شهرستان دارای جاذبه های گردشگری زیادی است از جمله مسجد جامع ۷۰۰ ساله ای که نزدیک آن آتشکده باستانی وجود دارد. همچنین روستای ابیانه نیز در شهرستان نطنز واقع شده است. در این شهرستان بیش از ۱۵ قلعه دیدنی داریم که قرار شده با همکاری سازمان میراث فرهنگی یک پایگاه ملی به نام قلعه های نطنز ایجاد شود.

فقیهی از ایجاد شهرک صنعتی سبز در نطنز خبر داد و اظهار داشت: از جشنواره اول تا به حال، ۳۰درصد در کشت گیاهان دارویی افزایش داشته ایم. هدفمان آموزش کشاورزان و علاقه مندان در سراسر کشور برای کشت گیاهان دارویی است. باید اولویت ها در حوزه کشت معرفی شود. در حوزه گردشگری نیز تعداد توریست نطنز که از اماکن تاریخی بازدید کرده اند بسیار افزایش داشته است. مراکز بوم گردی نیز در نطنز ایجاد شده است. در قلعه کوهاب نیز برنامه ریزی شده تا خدمات به گردشگران داده شود. هتل پنج ستاره نطنز نیز قرار بود در جشنواره امسال ا فتتاح شود اما هنوز تکمیل نشده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره اقدامات انجام شده از جشنواره اول تا دوم افزود: این جشنواره هر دو سال یک بار برگزار می شود و هزینه های متعددی دارد. ما می خواهیم همانطور که استفاده از طب سنتی ترویج داده می شود بازار گیاهان دارویی را به دست بگیریم. بنابراین شروع تدریجی برای پایداری بیشتر است. مراکز بوم گردی که در نطنز ایجاد شده و افزایش حجم توریست به دلیل برگزاری این جشنواره بوده است چرا که افراد توانمند به این خودباوری رسیده اند که می توانند خانه های قدیمی خود را بازسازی کرده و به جذب گردشگر بپردازند.

در ادامه محمدعلی فیاضی مدیرکل طبیعت گردی و مدیردفتر هماهنگی ملی مناطق طبیعت گردی نیز تأکید کرد: بحث گیاهان دارویی در حوزه طبیعت گردی مورد غفلت قرار گرفته است. بیش از ۸۲۰۰ نوع گیاه دارویی در کشور داریم.

فیاضی درباره طرح ضربتی اشتغال که توسط سازمان میراث فرهنگی در حال اجرا است گفت: در این طرح ضربتی موضوع روستاگردی و توانمندی جوامع روستایی مدنظر است. به همین دلیل ۵۰۰ روستا انتخاب شده که ۱۸ روستای آن در اصفهان واقع شده و دو روستا در شهرستان نطنز. یک روستا که ابیانه است و دیگری روستای طرق است که ظرفیت بسیار بالایی دارد. سازمان میراث فرهنگی به استانداران نامه زده که اولویت روستاها را احصاء کنند، بسته آموزشی روستاهای هدف را با ۹ سیلابس آماده کرده ایم که دارای بخش هایی برای پیوند بین توسعه گردشگری و جوامع محلی است. مانند نقش بانوان و صنایع دستی در روستاها تا بتوان ظرفیت تولید را بیش از پیش فراهم کرد. این دوره های آموزشی کوتاه مدت است.

در ادامه این نشست لیلا اژدری سرپرست دفتر بازاریابی و تبلیغات معاونت گردشگری نیز بیان کرد: رویدادها یکی از ابزار توسعه برای یک مقصد بخصوص مقاصد کمتر شناخته شده به شمار می آیند. شهرستان نطنز نیز یکی از مناطق کمتر شناخته شده است اما کمتر می بینیم که به شهرستان نطنز مانند شمال کشور گردشگر هجوم بیاورد. لازم است که ظرفیت های این شهرستان به هموطنان معرفی شود.

وی گفت: یکی از پتانسیل های نطنز که همان طب سنتی است در این جشنواره معرفی می شود. اگرچه طب سنتی ریشه در گذشته دارد اما رویکرد جوامع این طب، جدید است و مردم دوباره به سوی طب سنتی برگشته اند به خصوص کشورهای آسیای جنوب شرقی که در این زمینه پیشرو بوده است. فکر می کنم اگر این جشنواره جای پای خود را در سطح ملی به منطقه ای معرفی کند و نطنز را به عنوان خاستگاه گردشگری و طب سنتی پیدا کند می تواند به عنوان مقصد بین‌المللی با همین رویکرد معرفی شود و بازار خود را در سطح آسیای شرقی داشته باشد.

اژدری تصریح کرد: سال ۲۰۱۳ به عنوان سال گردشگری پایدار برای توسعه از سوی سازمان های بین‌المللی گردشگری معرفی شده است و خوشحال هستم که این جشنواره در چنین سالی برگزار می شود. این حرکتها که به سمت فعال کردن جوامع محلی و صنایع فراموش شده انجام می شود در ایجاد اشتغال مشارکت جوانان و پایداری توسعه بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

حسین رضایی زاده رئیس دانشکده طب سنتی نیز در این نشست خبری اظهار داشت: نطنز با توجه به پایدار بودن جمعیتی که در آن حضور دارند یکی از مصادیق جمعیت پایدار محسوب می شود. ما از لحاظ مطالعات آینده نگر در حوزه پزشکی فرصت ارزشمندی در این حوزه داریم. می توان مطالعات بین‌المللی را در  این شهرستان در حوزه طب سنتی انجام داد و همانقدر که در حوزه زعفران و معرفی آن ضعیف عمل کردیم اینجا می توان در حوزه طب سنتی جبران کرد. اکنون مشاهده می کنیم که زعفران ایرانی با برند اسپانیایی در کشورهای دیگر به فروش می رسد و اتفاقاً روی آن نوشته شده که مراقب باشید زعفران ایرانی تقلبی به شما نفروشند. این جای تأسف دارد. ما آمادگی داریم هرگونه همکاری آموزشی و پژوهشی که نطنز را به عنوان قطب طب سنتی معرفی می کند انجام دهیم.

کد خبر 4007703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha